Hvorfor du ikke skal kalde på din hund, hvis den er løbet væk.

Din hund er løbet og kommet væk fra dem og det, den kender, og det bringer den hurtigt i en tilstand af panik. Så du sørger for, at der hurtigt bliver uddelt flyers
(efterlysningssedler) overalt og lavet opslag på Facebook.

Konsekvensen af dette kan dog være, at alle, der nu ser din hund, fejlagtigt kalder på den.

Nogle mennesker kalder af refleks (bare fordi de ser en omstrejfende hund løbe), og andre fordi de ikke lytter til det, vi fortæller dem, og tror at de ved bedre selv.
Fakta er, at næsten alle, der ser din hund, kalder på den af en eller anden årsag.

Men ingen af de "kaldende folk” ved, hvad din hund har oplevet/stadig oplever i timerne efter, den er løbet væk.

Følgende er et tænkt scenarie:
Din hund er løbet væk i panik, en bil bremser, føreren stiger ud af bilen og kalder på den. Din hund løber væk, den møder en forbipasserende, der straks løber efter den og kalder og råber. Din hund løber og løber i panik og kan ikke falde til ro. Herefter møder den en cyklist, der kører efter den og kalder højlydt og pifter. På et tidspunkt finder din hund endelig et sted at hvile. Den ligger midt på en mark, men pludselig kommer der én gående hen imod den, som også kalder og forsøger at lokke. Resultater er, at din hund løber lige ud foran en bil, som bremser voldsomt, og føreren af bilen råber i vrede efter din hund.

Alle disse hændelser fortsætter i det uendelige, imens din hund løber fra sted til sted i panik.
Alle de kald på din hund bliver lynhurtigt til en frygt trigger.
Frygten i din hund bliver udløst af enhver, der kalder, inklusive dig som ejer. Din hund kobler nu kald sådan, at et kald = fare. Når der bliver kaldt, vil din hund derfor flygte (det er hundens instinkt, der aktiverer dette).

Da din hund er i en paniktilstand, hvor den hverken på kort eller lang afstand kan genkende selv dig som ejer, er det vigtigt, at alle personer, der forsøger at lokke hunden, først er grundigt instrueret i processen.

Det er årsagen til, at du ikke skal kalde på omstrejfende hunde, men ignorere dem så de har en chance for at falde til ro i området og hvile.

 

Savnede Hunde I Danmark


Vores tekster og billeder er intellektuel ejendom og er underlagt copyright. Det er ikke tilladt at tage screenshots og distribuere dem på sociale medier. Du er velkommen til at linke til vores sider, men ikke til at kopiere dem.

Tell others