Ny hund🐶
Hvis du kun har haft din hund i kort tid, og den tillige med kommer fra et udenlandsk shelter, er det særlig vigtigt, at du sikrer din hund ordentligt i de første måneder.
Husk! At din nye hund i den første tid i sine nye omgivelser kan være bange, og at du ikke kan forudse enhver situation. Din hunds fortid kan være ukendt for dig, eller der kan være detaljer, du ikke kender til. Din hund kan derfor reagere helt anderledes, end du forventer i almindelige situationer.

🔸 For at sikre din hund dobbelt skal du bruge følgende:
▶️ en velsiddende hundesele med tre remme
▶️ et halsbånd
▶️ to snore
▶️ et løbe/taljebælte eller en snor du kan hænge skråt over din krop

☝️ For nogle hunde er det nødvendig at anvende en kæde som snor, da der er hunde, som på få sekunder kan bide en almindelig snor over.

🔸 Sådan sikrer du din hund med udstyret (sele, halsbånd, bælte og snore):
Hundeselen med 3 remme skal være godt tilpasset din hund. Selen må ikke kunne dreje, glide eller sno sig rundt om hunden. Den midterste maverem ( A ) på selen skal sidde på ribbenene og være smallere end den bagerste maverem ( B ).
Det sikrer, at selen ikke glider over de brede ribben, når hunden er i bevægelse. Hunden får dermed meget svært ved at vride sig ud af selen.

🔸 Påsætning af snorene:

▶️ Snor nummer 1 fastgøres til halsbåndet og bruges som en normal hundesnor.

▶️ Snor nummer 2 fastgøres til hundeselen og til din krop - enten i et talje/løbebælte eller ved, at du har snoren tværs over din krop. Snoren er en sikkerhedssnor. En snor der sikrer hunden i tilfælde af, at der sker noget uventet.

⚠️Flexline⚠️
Brug ikke en fleksline, hvis du kun har haft din hund i kort tid. Hvis din hund løber væk med en flexline efter sig, vil den konstant føle sig jagtet af larmen der kommer bagfra fra flexlinens håndtag. Larmen fra håndtaget vil få din hund til at flygte i panik - længere og længere væk.
Nogle hunde ender med at sidde fast pga. en kombination af den lange line og håndtaget på flexlinen. For nogle hunde har situation med flexlinen efter sig haft en uheldig udgang.
 

 

Savnede Hunde I Danmark


Vores tekster og billeder er intellektuel ejendom og er underlagt copyright. Det er ikke tilladt at tage screenshots og distribuere dem på sociale medier. Du er velkommen til at linke til vores sider, men ikke til at kopiere dem.

Tell others